2011. július 2., szombat

A preppy karaván első útja

Ralph Lauren Polo


A preppy egy életstílus, az amerikai elit életstílusa. A W.A.S.P. rövidítés a White Anglo-Saxon Protestant kifejezést takarja, tehát a fehér angolszász protestánst, ami kötelező ahhoz, hogy valaki preppy-nek nevezhesse magát. A prep szónak több jelentése is van, ám mindegyik a university-preparatory school-lal (egyetemi előkészítő iskola) kapcsolatos, és innen ered a társadalmi csoport elnevezése is. A tagjai elit iskolákba járnak, amik felkészítik őket az igazi elit egyetemekre (Harvard, Yale).


Jellegzetes öltözködési stílusuk van, ami végtelenül klasszikus, a kevesebb több elvét követi, de szeretik a mintákat és a színeket. A Lacoste, Ralph Lauren, Brooks Brothers ruháit hordják, a kötött pulcsit a hátukra vetve hordják, és megjelenésük mindig kifogástalan. A nőknél a hajpántok, gyöngyök a kiegészítők. Népszerűek a monogramozott darabok (ingek, táskák, pénzcsipeszek). Talán már mindenki rájött, hogy kik ők.
Magabiztosak és bátran vállalják saját stílusukat, a divatban merészek.
A „preppy” mindent áthat, a lakberendezést, a sportokat, a nyaralások helyszíneit, még preferált kutyafajták is vannak.

Golden retriever
Nem mindig annyira gazdagok, mint ahogy az emberek gondolják, de legtöbbször ki van tömve a zsebük. A családoknak általában régre visszanyúló története van, és a preppy-k egy körben mozognak. Kívülről nézve elég furcsának és sznobnak tűnnek.

Igazság szerint már nemcsak a fehérek kiváltsága, hanem a fekete preppy-k is megjelentek. Na, az ő stílusérzékük igazán különleges.


Black Ivy
Nekem nagyon tetszik (na jó, ez így nem teljesen igaz, mert valamilyen szinten karót nyelt hülyéknek tartom őket, és idióta Trip nevű fiúkat képzelek magam elé) a stílus, érdekelnek a gyökerei és a sajátosságai. A blog egy hely számomra, ahol összegyűjthetem az információkat, meg talán másnak is ismeretterjesztő funkciójú lesz. Angolul blogok százai szólnak a stílusról, talán egy magyar nyelvűre is szükség lehet.

Follow my blog with Bloglovin

3 megjegyzés:

 1. próbáltam kiguglizni, hogy mégis mit takarhat a preppy kifejezés, és ez-az már körvonalazódott is bennem, de a bejegyzésed kellett ahhoz, hogy végre bezárjak minden haszontalan oldalt, és felsóhajtsak, hogy "áhhhháááááááááá!". egyszóval, és kevésbé szirupos cifrával: köszi :)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Kata!
  klassz ez a blog!
  :)
  Viola

  VálaszTörlés